Behandlingar

Här kan du läsa mer om de behandlingar som erbjuds på Naturkliniken. Priser och bokning via länken.

Biopatisk hälsoanalys/kinesiologi

Jag letar upp orsaken till dina besvär via biopatisk kinesiologi/hälsoanalys. Frågan är om det finns obalanser i kroppen som kan bidra till de problem du har. Jag gör en analys av kroppens organ, immunförsvar,  vitaminer/mineraler, fettsyror, födoämnesöverkänslighet, utrensningsförmåga, parasiter etc.

Vi kollar även med frekvensapparaturen hur din status är. All fysisk materia är i grunden energi i rörelse som vibrerar på ett visst sätt och med en viss frekvens. Alla organ har sin speciella frekvens. Om det finns en avvikelse, en så kallad frekvensobalans registreras den. Utifrån testresultatet ges förslag till åtgärder som ger kroppen en chans att självläka.

Zonterapi / Reflexologi

Zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexpunkterna som smärta. De områden som smärtar stimuleras. Nervretningarna löser blockeringar, blodcirkulationen ökar, vilket gör att toxiner och slaggprodukter rensas ut och kroppen får en chans att självläka.
Zonterapi/reflexologi är effektivt vid t ex ryggvärk, huvudvärk, krånglig mage, stress, oro, ångest, knäbesvär, hälsporre, klimakteriebesvär mm.

Massage

Smärta i kroppen kan bero på olika muskelspänningar, oftast på grund av ensidigt eller stillasittande arbete, vilket kan leda till att musklerna blir korta, stela och spända. På Naturklinken kombineras klassisk massage, behandlande massage, triggerpunkter, bindvävsmassage, men även stretching för att mjukgöra muskler och lösgöra stela leder.

Frekvensterapi

Scanning

All fysisk materia är i grunden energi i rörelse som vibrerar på ett visst sätt och med en viss frekvens. Alla organ har sin speciella frekvens. Om det finns en avvikelse, en sk frekvensobalans registreras den och man kan sen behandla genom att skicka tillbaka rätt frekvens till organet.

Rife zapper vid Borrelia

Denna terapiform är baserad på välkända forsknings- och behandlingsresultat av R.R. Rife och Dr. H.R. Clark. Enligt Hulda Clark så är orsaken till våra sjukdomar bland annat att kroppen är belastad av mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller. Genom frekvensterapi är det möjligt att hitta tex en viss parasit och behandla den med resonanser som vibrerar sönder parasiten. Effektiv vid borrelia och dess saminfektioner.

Öronakupunktur

Metoden tros vara flera tusen år gammal. Den moderna öronakupunkturen utformades i Frankrike på 1950-talet av läkaren Paul Nogier. Öronakupunktur bygger på att punkter på ytterörat motsvarar kroppens olika delar och organ. När en reflexpunkt på örat stimuleras får det via nervbanor och meridianer en effekt på motsvarande organ och olika rubbningar kan balanseras. Inom vården används den här metoden främst inom psykiatrin och vid abstinensbesvär.

Kan används vid många olika problem t ex vid olika typer av smärta, spänningar, oro, ångest, sömnstörningar, nedstämdhet, trötthet, stress, menopaus samt vid beroendeproblem (mat, socker, alkohol, droger, tobak). Även effektiv vid allergi och pollenallergi. Den ger ro, harmoni, förbättrad sömn, dämpad ångest och ökad vitalitet. Den lindrar påtagligt eller tar bort abstinenssymptom och stärker immunförsvaret.

När nålarna sitter på plats brukar en känsla av lugn och välbehag sprida sig i kroppen. Man kan få en värmekänsla i örat. Samma känslor infinner sig vid användning av kulplåster, som kan användas om det upplevs som lite obehagligt med nålar. Kulplåster förlänger behandlingstiden eftersom klienten går hem med kulplåsterna och kan trycka själv på punkten. Jag använder sterila engångsnålar och sprittvättar insticksstället före behandlingen. Efter behandlingen kan man känna sig mycket avslappnad eller trött.

Käkledsterapi

Lider du av spända, ömma käkar, spänningshuvudvärk, svårt att öppna munnen, klickar det i käken, värk i nacken, biter du ihop? I behandlingen släpper vi på spänningar i käkmuskulaturen med hjälp av bland annat massage, töjningar och pressur.

Behandlingen innefattar även massage av muskler inuti munnen. Avslutas med skön ansikts/nackmassage och eventuell nackstretch.

Andullationsbädd

Andullationsmassagen är en typ av behandling som kombinerar vibrationer med djupverkande infraröd värme, vilket ökar välbefinnandet, minskar smärta och minskar stress samtidigt som det kan sätta igång många gynnsamma processer både i muskler och inre organ. Andullationen ökar cirkulationen av blod och lymfa, den påverkar energin i cellerna positivt och har en stimulerande effekt på organ som är i obalans. Andullationsterapin är en reglerande terapi, vilket innebär att den stödjer och återväcker kroppens naturliga funktioner. Kan ej bokas online, kontakta mig via mail för bokning. 

Nu introduktionspris ca 30 min 275 kr, ord pris 425 kr. Efter introduktionen kan du boka tid och själv starta igång bädden, då är priset 275 kr. Vid bokning i kombination med annan behandling är kostnaden 150 kr.